El Ple de Breda acorda reclamar canvis del mapa escolar a Educació per unanimitat

Dijous de la setmana passada el Ple de l’Ajuntament de Breda va acordar, per unanimitat, donar suport a les peticions dels pares dels alumnes del CEIP Montseny que aquest curs finalitzen la primària de poder escollir lliurement la seva escolarització secundària a Arbúcies o a Hostalric. Les peticions de l’AMPA se centraven en la reclamació d’una modificació del mapa escolar, aprovat el 1991, segons el qual els estudiants de Breda han d’estudiar secundària a l’IES d’Hostalric. Els pares i mares reclamaven, en aquest sentit, poder "accedir amb igualtat de condicions i a criteri propi a l’IES d’Arbúcies o el d’Hostalric".

 El creixement de la població en edat escolar al municipi i l’elevat nombre de joves que s’han de desplaçar per fer la secundària als municipis veïns van portar a l’AMPA a reclamar, també, iniciar les accions necessàries per tal de poder disposar una Secció d’Educació Secundària (SES) a Breda "amb la major brevetat possible". De fet, segons l’Ajuntament, la Junta de Govern local celebrada el passat 31 de març ja va aprovar l’inici dels tràmits per disposar d’aquest nou equipament en virtut dels terrenys de què disposarà el Consistori amb el desenvolupament dels Plans urbanístics.

[@more@]

 Durant el Ple es va acordar, al marge de demanar al Departament d’Educació una revisió del mapa escolar i la seva modificació, fer una previsió per si aquesta no és possible abans de la finalització del termini de matriculació per al curs vinent. En aquest sentit es va reclamar que es permetés la inscripció dels alumnes bredencs a qualsevol dels dos IES garantint les mateixes condicions.

 Davant de prop d’un centenar de persones que van assistir com a públic al Ple, els diversos grups municipals van unir posicions en la defensa de les demandes dels pares. En aquest sentit, Salvador Figueras, portaveu de Crida per Breda, a l’oposició, va assenyalar que "nosaltres defensem i recolzem plenament la necessitat de Breda de tenir Institut, no solament pels beneficis que reporta als estudiants bredencs i a les seves famílies sinó també per la dinamització que reporta al poble".

 Durant la seva intervenció, Figueras va assegurar que la població conjunta de Breda, Hostalric, Riells, Sant Feliu de Buixalleu, Fogars de la Selva i Massanes és, actualment, de 13.868 habitants, "és a dir en 11 anys ha crescut un 48,7 per cent", va afirmar. A tots aquests pobles els correspon l’Institut d’Hostalric segons el mapa escolar, va indicar, "un Institut per a més de 13.000 habitants, mentre que Arbúcies té un Institut per 6.271 habitants i Sant Hilari Sacalm te un Institut per a 5.520 habitants". Figueras va recordar que només Breda i Riells sumen 7.172 habitants que representa el 51,7 per cent d’aquesta població.

  Actualment, la possibilitat que els 21 alumnes de Breda que el gener d’enguany van mostrar la seva preferència per inscriure’s a l’IES Montsoriu d’Arbúcies ho puguin fer passa perquè el Departament autoritzi la creació d’un quart grup a Arbúcies, ja que, en cas contrari, només uns 6 o 7 alumnes de Breda podrien accedir al centre, donat l’increment de matriculats del propi municipi que ha experimentat l’IES arbucienc.

Quant a elbaixmontseny

L\'Actualitat del Baix Montseny. Setmanari que, cada divendres, és als punts de venda de la comarca per informar els ciutadans d\'Arbúcies, Breda, Campins, Fogars de Montclús, Fogars de la Selva, Gualba, Hostalric, Llinars, Massanes, Montseny, Riells i Viabrea, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.