Palautordera exigeix a la Generalitat una resposta sobre els passos elevats a Vitamènia

L’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera s’ha adreçat per carta al Departament de Política Territorial i Obres Públiques per reclamar una solució urgent pel passeig Vitamènia. Des del Consistori es remarca l’Ajuntament fa mesos que s’està interessat en resoldre la seguretat de la BV-5301 al seu pas pel nucli, un tram en el que ja s’han registrat accidents mortals.

 El Consistori ha recordat a la Generalitat que el problema s’arrossega des de que la carretera era titularitat de la Diputació de Barcelona. Aquesta administració, de fet, ja havia atorgat una subvenció de 80.000 euros a l’Ajuntament de Palau per incorporar elements a la via que en milloressin la seguretat. Una subvenció que, segons l’alcalde del municipi, Joan Mayneris, ja es va perdre per impossibilitat de justificar la despesa "a causa de no poder dur a terme cap acció". En aquest sentit, el Consistori ha criticat la "manca d’informació de les accions que se’ns permetin fer en aquesta via" o, fins i tot, "les que podríem fer si fos traspassada a l’Ajuntament".

[@more@]

 Segons Mayneris, després de diverses reunions amb el Departament i de la visita del cap dels Serveis Territorials, Ferran Camps al municipi, l’Ajuntament ha tramès dos escrits a la Generalitat, el novembre de l’any passat, que no han estat contestats oficialment. En aquests es reclamaven passos de vianants elevats al passeig Vitamènia des de la rotonda de la benzinera fins a la rotonda d’entrada a Sant Esteve de Palautordera. En un segon escrit es reclamava, també, el traspàs de la via a l’Ajuntament.

 El Consistori demana també que se’ls trametin els resultats dels estudis de densitat del trànsit que, en un primer moment, la Generalitat va posar com a condició per determinar la viabilitat o no d’incorporar els passos elevats. En un principi, el Departament havia apuntat la seva disposició a acceptar la mesura sempre i que no se superés una circulació de 3.000 vehicles diaris, dels quals només un màxim de 300 podrien ser de gran tonatge. Mayneris assegura que "fins a data d’avui no hem obtingut resposta ni dels escrits" ni de la informació que Camps es va comprometre a facilitar de les lectures del trànsit. L’alcalde assegura que "l’Ajuntament ha estat, està i estarà al costat dels veïns per tal de resoldre aquesta situació" i demana a Camps que "desencalli aquest assumpte".

Quant a elbaixmontseny

L\'Actualitat del Baix Montseny. Setmanari que, cada divendres, és als punts de venda de la comarca per informar els ciutadans d\'Arbúcies, Breda, Campins, Fogars de Montclús, Fogars de la Selva, Gualba, Hostalric, Llinars, Massanes, Montseny, Riells i Viabrea, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.