La retirada del suport de la CUP portarà CiU de Sant Celoni a un ‘esforç adicional’ de negociació

Després que l’Assemblea de la CUP va acordar retirar el suport a l’equip de goven de l’Ajuntament de Sant Celoni, CiU s’ha marcat com a objectiu reforçar el diàleg i la negociació tant amb aquest grup com amb el PSC per trobar suports puntuals que els permetin tirar endavant l’acció de govern. La primera prova de foc serà al Ple municipal convocat per a avui, dijous, durant el qual es posarà sobre la taula la proposta de consulta popular sobre l’ARE de Can Riera de l’Aigua i el Pla parcial dels Instituts.

L’Assemblea de la CUP va decidir dissabte retirar el suport a CiU en considerar que el govern municipal havia trencat l’acord d’investidura donant suport a l’ARE de Can Riera de l’Aigua. Unes 70 persones van assistir a l’acte convocat a la Biblioteca de les quals van poder exercir el vot 51 que prèviament s’havien d’identificar o com a membres o simpatitzans o com a votants de la CUP.

[@more@]

 En el debat es van posar sobre la taula els pros i contres de la decisió de retirar o mantenir l’acord de govern. D’una banda, la "coherència ideològica" en considerar que existeixen diferències amb CiU en el model de poble "irreconcialiables". D’una altra, el fet que retirar el suport suposa perdre canals d’informació al voltant de la gestió municipal.  En un terme mig, la regidora Montserrat Vinyets també va reconèixer que un any d’acord no era un temps suficient per fer un balanç.

 Finalment, el resultat de la votació va ser de 36 vots partidaris de retirar el suport a CiU, 15 en contra i 3 abstencions. En la votació es va produir un desajust en el resultat, ja que sumava 54 vots i que es va atribuir a l’error d’alguns participants però que en el còmptut global no alterava el resultat.

 La decisió de la CUP deixa ara el govern de CiU en una situació de minoria que li suposarà "un esforç addicional per arribar a acords perquè el poble segueixi avançant", tal i com ha reconegut l’alcalde, Francesc Deulofeu. L’endemà mateix de l’Assemblea de la CUP, diumenge al matí, els regidors de CiU van tenir una reunió d’urgència per estudiar els esdeveniments. La voluntat de l’alcalde és tornar a reunir-se amb els regidors de la CUP per "analitzar la nova situació després d’un any d’haver treballat junts" tot i que també es preveu "intentar tenir un contacte més regular amb el PSC".

 Pel que fa a l’estabilitat del govern, Deulofeu considera que no s’ha de veure afectada atès que el grup de CiU "ja estàvem en minoria malgrat l’acord de governabilitat amb la CUP; hi havia uns pactes de suport però les posicions en la resta de votacions eren molt variades", reconeix l’alcalde. Deulofeu remarca que "tenim la primera responsabilitat de tirar endavant el poble però també tenen responsabilitat els altres partits".

Ple municipal

La primera prova de foc de la nova situació municipal es produirà al Ple que conté punts d’importància com ara l’aprovació del Pla parcial 16, dels Instituts, o la votació de la proposta de l’equip de govern de fer una consulta ciutadana sobre l’ARE de Can Riera de l’Aigua. "Considero que la proposta tirarà endavant i l’experiència serà positiva per al municipi a més de generar debat", ha assenyalat Deulofeu.

 De moment, la CUP considera que la proposta de CiU utilitza partidàriament la participació ciutadana tot i que ja ha avançat que farà tot el possible "perquè guanyi el sentit comú en la consulta popular" sobre l’ARE de Can Riera de l’Aigua. Un projecte, aquest com els de la resta de Catalunya, que va ser presentat a principis d’any pel conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, en una roda de premsa als mitjans de comunicació nacionals al Palau de la Generalitat.

Quant a elbaixmontseny

L\'Actualitat del Baix Montseny. Setmanari que, cada divendres, és als punts de venda de la comarca per informar els ciutadans d\'Arbúcies, Breda, Campins, Fogars de Montclús, Fogars de la Selva, Gualba, Hostalric, Llinars, Massanes, Montseny, Riells i Viabrea, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.