Cant femení al primer Festival de les Veus de Sant Celoni a recer de l’ermita de Sant Ponç

De la mà de Paca Rodrigo, directora del Centre Artístic de la Veu Intuït, neix a Sant Celoni el primer Festival de les veus, una iniciativa que prendrà cos diumenge, a partir de les 8 del ves-pre, entre la plaça de Sant Ponç i l’ermita. Segons Rodrigo, es tractarà d’actuacions curtes "perquè totes són vocalistes acompanyades d’instrumentistes" i que, en aquesta primera cita, "arranca amb dones" perquè, diu, "he volgut donar a conèixer la qualitat de la veu femenina".

 La promotora, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Sant Celoni, defineix l’espectacle com "una espècie de tasta-veus" en el que es mostraran "estils de veu diferents a partir de persones que tenen una trajectòria personal peculiar".

[@more@]

 El festival l’obrirà l’actuació de Tem-quintet gregorià, un grup de veus femenines que irromp en un tipus de música habitualment reservada al gènere masculí. Aquesta primera actuació es farà a l’interior de l’ermita, un espai que "acústicament és molt agradable i per certes propostes musicals és un veritable encert", assenyala Rodrigo. Se-guirà l’actuació Mariona Caste-lar, una veu contralt que oferirà peces de música antiga acompanyada d’un ordinadors. Anna Subirana, acompanyada per Joan Saura, presentarà part del seu repertori basat en l’experimentació a partir de sons i onoma-topeies. L’experimentació amb la veu també es visualitzarà amb el concert de Mariona Sagarra, amb ritmes i melodies de la mediterrània per acompanyar els versos de poetes catalans.

 La mateixa Paca Rodrigo també participarà al Festival, amb el seu llenguatge propi que parteix de la creació d’ambients sonors melò-dics i rítmics per donar cos als seus somnis. Mauricio Villavecchia l’acompanyarà al piano en el seu repertori de temes propis en els que han deixat petja el jazz i les seves arrels andaluses del flamenc. L’última actuació es reserva al conjunt Baobab, un trio de jazz a capella que alterna els estàndards d’aquest estil amb d’altres propers com el gospel o el boogie-woogie. Clourà aquest festival una actuació conjunta de totes les cantants.

Quant a elbaixmontseny

L\'Actualitat del Baix Montseny. Setmanari que, cada divendres, és als punts de venda de la comarca per informar els ciutadans d\'Arbúcies, Breda, Campins, Fogars de Montclús, Fogars de la Selva, Gualba, Hostalric, Llinars, Massanes, Montseny, Riells i Viabrea, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.