Campins, un dels cognoms més habituals a les Illes Balears

El canal televisiu de les Illes Balears, IB3, estrena diumenge el programa setmanal ‘Llinatges’, destinat a recuperar la història d’alguns dels llinatges de més renom de l’arxipèlag. El primer lliurament d’aquest nou programa es destinarà als cognoms més habituals a les illes referents a l’entorn natural, entre els que hi figura el de Campins, de la mateixa etimologia que el municipi del Baix Montseny, al marge d’Alzina, Ametllers, Garrovers o Oliver.

El programa s’ha basat en l’assaig elaborat el 1959 per Francesc de Borja Moll i en els cognoms propis catalans de la zona. En propers programes ‘Llinatges’ abordarà altres dimensions dels cognoms com els colors, les parts del cos, els oficis o l’aristocràcia.

Quant a elbaixmontseny

L\'Actualitat del Baix Montseny. Setmanari que, cada divendres, és als punts de venda de la comarca per informar els ciutadans d\'Arbúcies, Breda, Campins, Fogars de Montclús, Fogars de la Selva, Gualba, Hostalric, Llinars, Massanes, Montseny, Riells i Viabrea, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.