El PSC acceptarà l’operació dels horts de la Batllòria si no hi ha acomiadaments a Inacsa

El PSC, en una reunió mantinguda amb el Comitè d’Empresa d’Inacsa, s’ha compromès a condicionar la requalificació dels terrenys dels horts de la Batllòria, actualment industrials, al manteniment dels llocs de treball de l’empresa a llarg termini. Joan Castaño i Josep Capote van mantenir una trobada dimecres amb representants d’UGT, CONC, CGT i USO, sindicats representats al Comitè, després que Inacsa anunciés la setmana passada que els treballadors havien de renunciar a l’increment de l’IPC si volien evitar els acomiadaments fins a desembre de 2008.

 Segons Castaño, per votar favorablement al pas d’aquests terrenys a urbans, "exigirem a l’empresa un Pla de viabilitat que es tradueixi en un conveni entre l’empresa, els treballadors i l’Ajuntament" que comporti el manteniment de tots els llocs de treball i una reinversió dels beneficis de la construcció "en la millora de la maquinària i la planta de cogeneració". El PSC assegura que aquesta seria una possible fórmula per evitar "que això no sigui un guany a curt o mig termini i després suposi una pèrdua de llocs de treball". Tot i amb això, Castaño ha volgut remarcar que, en cas que tiri endavant la hipòtesi de requalificació dels terrenys, el procés serà llarg i la tramitació podria durar més d’un any.

[@more@]

 Per la seva banda, representants del Comitè d’Empresa participants a la reunió consideren positiu explorar aquesta possibilitat que, asseguren, ja havia apuntat el mateix alcalde, Francesc Deulofeu, a la reunió que van mantenir la setmana passada. Els treballadors consideren que "si s’hagués de fer seria per ajudar a l’empresa a mantenir els llocs de treball" tot i que ho consideren "una utopia pensada a llarg termini". Els treballadors han manifestat que "veiem negre" el panorama, ja que "fa molts anys que anem amb pèrdues i creiem que amb el temps volen acabar tancant i treure el màxim benefici possible dels terrenys". "Estem d’acord en fer un conveni que ens garanteixi que es torna a reinvertir a la fàbrica i no sigui per especular", asseguren, per al que demanen una negociació a tres bandes entre empresa, Comitè d’Empresa i Ajuntament.

 Els representants del Comitè han manifestat, també, que no pensen renunciar a l’increment de l’IPC als sous ja que, asseguren, l’empresa només s’estalvia, amb la mesura, prop de 200.000 euros fins a finals d’any, una xifra que consideren ridícula.

Quant a elbaixmontseny

L\'Actualitat del Baix Montseny. Setmanari que, cada divendres, és als punts de venda de la comarca per informar els ciutadans d\'Arbúcies, Breda, Campins, Fogars de Montclús, Fogars de la Selva, Gualba, Hostalric, Llinars, Massanes, Montseny, Riells i Viabrea, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.