L’Entesa d’Arbúcies qüestiona legalitat i ‘estètica’ del decret d’alcaldia aprovant el Pitch&Putt

L’Entesa pel Progrés d’Arbúcies (EPA) ha posat en qüestió la legalitat i les formes que s’han emprat en l’aprovació del Pla especial del Pitch&Putt Can Pasqual. Divendres de la setmana passada, el Diari Oficial de la Diputació de Girona va publicar l’edicte a través de qual s’aprovava inicialment el Pla a través d’un Decret de l’alcalde, Roger Zamorano.

 El portaveu de l’EPA, Pere Garriga, considera que l’aprovació d’una figura urbanística d’aquestes característiques a través d’un Decret d’alcaldia i no d’un Ple municipal planteja dubtes sobre la seva legalitat. Però més enllà d’això, Garriga considera que el procediment és "poc estètic" tant per la forma com pel moment que s’ha portat a terme. D’una banda, perquè es fa en ple estiu i dóna una imatge que "sembla que es faci d’amagatotis davant una opinió pública que es qüestiona el projecte". I de l’altra, perquè per ser època estival els grups de l’oposició no disposen dels recursos jurídics habituals per analitzar a seva legalitat.

[@more@]

 "Nosaltres no estem dient ni si ni no al Pitch&Putt ni ens hem posicionat mai, l’únic que estem demanant és que hi hagi transparència en el procediment", assenyala Pere Garriga. "Que es faci a l’estiu ens sembla un moment poc oportú", afegeix.

 Garriga també considera que la situació que s’ha generat és un exemple més del que consideren una manca de resposta a tots els fronts que té l’alcalde per "acumulació de càrrecs". Segons el cap del grup municipal de l’EPA, "entenem que les seves responsabilitats són moltes i per això li demanem que deixi les carteres d’Urbanisme i Medi ambient" a l’Ajuntament. Per a EPA, no té sentit que el responsable d’aquestes àrees respongui als mitjans de comunicació que no s’havia assabentat d’un seguit d’obres que s’estaven fent a peu de carretera i eren visibles per a tothom.

 EPA també ha demanat explicacions a la CUPA perquè considera que manté una actitud diferent en aquest afer de la que va tenir en la polèmica del càmping de la Sureda. Llavors, segons EPA, la CUPA va forçar l’aturada abans de la revisió del planejament, cosa que "ara no fa". En aquest sentit, remarquen "el govern està fomentant que qualsevol veí d’Arbúcies faci allò que vulgui a casa seva sabent que després Zamorano, la CUPA i els socialistes els hi requalificaran els terrenys i els hi aprovaran les obres".

 Per la seva banda, la CUPA ha anunciat a aquest setmanari que presentarà al·legacions amb l’objectiu que "les coses quedin com més clares millor", segons explica Edmon Ribatalla. L’objectiu, segons el cap del grup municipal de la CUPA, és que "es requalifiquin sols els terrenys de joc" i que quedi ben fixat que la resta disposen de la protecció que han de tenir.

 Per contra, l’Associació NIUS ja ha anunciat la presentació d’al·legacions en considerar que s’està autoritzat un equipament esportiu en sòl no urbanitzable. Segons NIUS, el PGOU d’Arbúcies considera el sòl de no urbanitzable d’especial protecció i "el projecte preveu el canvi de qualificació de tota la finca", que suposa a l’entorn de 47 hectàrees. Per aquest motiu, assenyala que el canvi de qualificació suposaria una pèrdua de protecció del territori i hipoteca terrenys que es troben al llindar de l’ampliació del Parc del Montseny. També denuncia que la requalificació suposa una plusvàlua que pot generar un precedent per a altres finques del municipi i denuncia que el Decret es va fer sense prèvia consulta del Consell Municipal de Medi Ambient.

Quant a elbaixmontseny

L\'Actualitat del Baix Montseny. Setmanari que, cada divendres, és als punts de venda de la comarca per informar els ciutadans d\'Arbúcies, Breda, Campins, Fogars de Montclús, Fogars de la Selva, Gualba, Hostalric, Llinars, Massanes, Montseny, Riells i Viabrea, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.