El Ple de Llinars aprova l’actualització del protocol d’actuació en cas d’agressió sexista

El Ple de l’Ajuntament de Llinars va aprovar, dijous de la setmana passada, l’actualització del protocol d’actuació en cas d’agressió sexista, un text al que els grups municipals van donar el seu suport i que havia estat prèviament consensuat amb l’Associació de Dones de Llinars i altres agents socials del municipi.

 El 25 de gener de 2005 el Consistori havia aprovat el primer protocol d’actuació en situacions d’emergència de gènere, redactat per consens en una comissió integrada per membres de l’Associació de Dones de Llinars i per diversos agents socials del municipi que actuen o poden actuar en casos d’emergència per violència sexista, com els responsables de sanitat, els cossos de seguretat o les serveis socials.

 A principis de 2008 la Comissió va mantenir una nova reunió per avaluar el protocol inicial i valorar els canvis que calia incorporar-hi per actualitzar-lo, d’acord amb la llei 5/2008, de 24 d’abril, del dret de les dones a eradicar la violència masclista. També es va fer referència a la possibilitat d’incloure el Punt Dona, situat a Can Mas Bagà, com a nou servei municipal que en determinats moments pot atendre una situació d’emergència.

[@more@]

 Per aquest motiu, el Ple va aprovar aquest nou protocol d’actuació en situacions d’emergència de violència masclista en l’àmbit de la parella, un cop revisat i consensuat per la Comissió encarregada d’elaborar el protocol.

 El Ple també va aprovar les festes locals per a l’any 2009, que es van fixar pel 7 i 8 de setembre i dues modificacions de crèdit per actuacions com la reparació de carrers i enllumenat, d’animals domèstics com la quota del consorci de Turisme del Vallès Oriental o per adquirir un desfi-bril·labor, entre d’altres.

Quant a elbaixmontseny

L\'Actualitat del Baix Montseny. Setmanari que, cada divendres, és als punts de venda de la comarca per informar els ciutadans d\'Arbúcies, Breda, Campins, Fogars de Montclús, Fogars de la Selva, Gualba, Hostalric, Llinars, Massanes, Montseny, Riells i Viabrea, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.