El PSC de Sant Celoni planteja un Ple extraordinari per fer front comú contra la crisi econòmica

El Grup municipal socialista de Sant Celoni demanarà la celebració d’un Ple extraordinari per analitzar la situació de crisi econòmica i buscar-hi solucions conjuntes. Segons el portaveu local del PSC, Joan Castaño, "volem sumar esforços per fer front a la difícil situació econòmica que estem visquent". Segons Castaño, els últims mesos s’ha pogut comprovar com estan tancant nombroses botigues i comerços al municipi, les empreses tenen problemes i la situació està afectant, també, als seus treballadors.

 "Ens preocupa l’afectació que està tenint la crisi econòmica sobre la gent de Sant Celoni", afirma Castaño. En aquest sentit, el cap de files del PSC ha recriminat la "inactivitat de la resta de grups" per donar respostes efectives a la situació i ha assegurat que proposarà la celebració d’un Ple extraordinari per tractar la qüestió. "S’ha actuat amb una certa laxitud", afirma, "acompanyada per l’aturada de diversos temes" que fins al moment havien figurat a l’agenda política municipal.

[@more@]

 De fet, des de principis d’any, un total de 215 persones més s’han sumat, amb dades de finals d’agost, a les files de l’atur, arribant a la xifra de 829 desocupats. Una realitat que no ha parat de créixer en els últims mesos i que la crisi del sector de la construcció i la difícil situació d’algunes empreses ha contribuït a agudit-zar. Molts municipis del Baix Montseny han patit situacions similars els últims mesos, amb una davallada significativa de la demanda de permisos per a obres majors que, a la vegada, ha provocat que els Ajuntaments comp-tessin amb menors ingressos dels esperats per aquest 2008.

 En aquest sentit, el PSC s’ha plantejat avaluar la situació econòmica del municipi i buscar respostes concretes per aplicar a Sant Celoni. Aquesta setmana, un grup de regidors i altres membres de la secció local socialista ja ha començat a treballar en la redacció d’un document que, segons Castaño, recollirà mesures espe-cífiques per combatre la crisi a Sant Celoni.

 El cap del PSC ha assegurat que no es tractarà d’un pla d’acció tancat, sinó que la formació intentarà implicar a la resta de grups municipals i forces políti-ques, així com els agents econòmics i els ciutadans de Sant Celoni per tal de marcar un full de ruta per sortir de la situació de crisi actual o, si més no, per atenuar-ne els efectes.

 Segons Castaño, en els propers dies el PSC ja disposarà d’aquest document de mesures concretes, i el donarà a conèixer per poder-lo completar amb altres aportacions que s’hi vulguin incorporar. Un document que serà el full de ruta que els socialistes de Sant Celoni portaran al Ple monogràfic com a base del debat sobre el futur econòmic del municipi i les possibles solucions a la crisi.

 Amb la proposta, el PSC vol contribuir a aturar el degoteig constant de tancament de comer-ços al municipi i el risc que en un futur immediat es pugui veure encara més engruixida la llista de persones aturades, promovent una política econòmica activa que ho eviti. La iniciativa del grup municipal arriba, a més, després dels mesos d’estiu, una època en la que el sector serveis i el turisme pot haver frenat lleu-gerament el creixement de l’atur, però que ja cessen el setembre.

Quant a elbaixmontseny

L\'Actualitat del Baix Montseny. Setmanari que, cada divendres, és als punts de venda de la comarca per informar els ciutadans d\'Arbúcies, Breda, Campins, Fogars de Montclús, Fogars de la Selva, Gualba, Hostalric, Llinars, Massanes, Montseny, Riells i Viabrea, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.