Sant Esteve es converteix en la Vallflorida medieval per celebrar la Festa de la Tardor

Sant Esteve de Palautordera ha volgut donar un gir a la Festa de la Tardor que es desenvolupa anualment per aquestes dates. L’associació juvenil Treu Banya, organitzadora de la celebració, ha situat els vestigis medievals de la vila com a eix conductor de la festa amb el què ha anomenat, en clara referència al nom històric del municipi, ‘Vallflorida poble medieval’. Elies Ramil, president de l’entitat, assegura que es té constància que antigament ja s’havia celebrat una fira medieval i, per aquest motiu, s’ha volgut recuperar i donar-li un relleu especial. "És el primer any que l’engeguem, però tenim ganes d’anar-la fent procurant que es vagi ampliant", explica.

 La fira medieval obrirà portes dissabte a partir de les 10 del matí a la plaça de l’Església, on s’hi disposaran, segons Ramil, una trentena de parades artesanes d’alimentació, teixits, bijuteria i coure, entre d’altres. També s’hi concentraran les demostracions d’oficis, amb un escloper, un espardenyer, un cistellaire i un taller africà. El punt de referència de la fira serà la Taverna, que gestionarà Treu Banya, i on des de primera hora del matí ja es començaran a servir entrepans de salsitxa i un got de brou per començar el dia amb un bon esmorzar. Els paradistes, taverners i artesans lluiran vestits d’època i l’espai es decorarà amb les banderes medievals estampades amb simbologia medieval per l’alumnat del CEIP Vallanya que, com cada any, ha participat activament en l’ambientació dels carrers.

[@more@]

 La plaça de l’Església acollirà altres activitats paral·leles, entre les quals Elies Ramil ha volgut destacar el dinar medieval per al que des de les 5 de la matinada es començarà a rostir un porc i mig per tenir-lo cuit a les 2 del migdia, l’hora de l’àpat, quan se servirà als comensals acompanyat de mongetes del ganxet i de la música dels grups O2 i Can Parròquia. Els tiquets per assistir a l’àpat es poden adquirir anticipadament al Punt d’Informació de Sant Esteve al preu de 13 euros, o el mateix dia a la Taverna per 15 euros.

 Un altre dels atractius de la festa medieval el protagonitzarà la cercavila de bufons, que partirà a la 1 del migdia de la plaça Major i el posterior espectacle que oferiran a la plaça de l’Església, que es repetirà a dos quarts de 6 de la tarda. Ramil ha destacat, també, la passejada amb carro que els assistents podran fer pels carrers de Sant Esteve, ja que l’Hípica de Can Vila posarà a disposició dos carros estirats per cavalls per fer un petit recorregut.

 El passat medieval serà també el centre temàtic de la gimcana fotogràfica que enguany porta per lema ‘Record Medieval’, a la que els interessats es podran inscriure a partir de les 10 del matí a la Taverna, on se’ls lliurarà el CD on els participants recolliran les imatges dels diversos punts de la vila que l’organització determini que s’han de fotografiar.

  Des de Treu Banya s’ha volgut destacar el suport rebut per l’Ajuntament en l’organització i a la "molta gent del poble que s’implica, ens proposa actes i els organitza", assenyala Ramil.

Quant a elbaixmontseny

L\'Actualitat del Baix Montseny. Setmanari que, cada divendres, és als punts de venda de la comarca per informar els ciutadans d\'Arbúcies, Breda, Campins, Fogars de Montclús, Fogars de la Selva, Gualba, Hostalric, Llinars, Massanes, Montseny, Riells i Viabrea, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: Sant Esteve es converteix en la Vallflorida medieval per celebrar la Festa de la Tardor

  1. Jerome diu:

    Hi ha cap agenda on veure que es fara cada dia de la fira?

Els comentaris estan tancats.