L’Ajuntament de Palautordera ha d’assumir els costos de mig any de la llar d’infants el Cabirol

L’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera va aprovar dilluns al Ple la concessió d’una subvenció de poc més de 20.000 euros a la Llar d’infants municipal el Cabirol. El Consistori ha hagut d’assumir la despesa corresponent a l’ingrés que fa anualment la Generalitat per alumne matriculat al centre després que l’Ajuntament no ha pogut demanar l’ajuda fins a partir de la signatura del conveni amb el Departament d’Educació, el juny d’enguany. Pam i Pipa, l’empresa gestora del servei educatiu, ja s’havia adreçat a l’Ajuntament per reclamar el pagament de 20.127,72 euros pendents del període corresponent als mesos de març a juliol de 2008, així com un avançament mensual, parcial o total dels curs vigent.

Pam i Pipa va posar de manifest, en la reclamació, que a la memòria de creació del servei es preveu l’ingrés de la subvenció de la Generalitat de Catalunya a raó de 163,64 euros mensuals per alumne "que no ha estat satisfeta".

[@more@]

 Segons el regidor d’Educació, Ferran Claudin, l’Ajuntament no va poder reclamar la subvenció del Departament perquè, després de la finalització de les obres, el servei d’inspecció va trobar diversos elements que no s’ajustaven a la normativa i es va haver de reclamar a l’empresa constructora que fes les reparacions oportunes. Uns treballs que es van allargar fins al juny, ja amb el curs en marxa, però que van impedir, segons Claudin, que es pogués signar el conveni amb Educació que permet disposar de l’ajut per alumne. El regidor assegura que aquesta quantitat ja ha estat reclamada al Departament, que ha anunciat que l’Ajuntament  no pot optar a aquest import.

 Amb aquesta situació sobre la taula, ha estat l’Ajuntament qui ha hagut d’assumir el cost, tal i com estableix el contracte amb Pam i Pipa per la prestació del servei de la Llar d’Infants. CiU es va abstenir a la proposta, considerant que el govern no deixava clar si no s’havien fet els tràmits oportuns per aconseguir la subvenció, que seria atribuïble, segons Marc Pou, a "mala gestió", o perquè s’havien fet els tràmits oportuns però la Generalitat s’havia negat a assumir la despesa. "L’empresa Pam i Pipa té tot el dret a reclamar aquest import", conclou el regidor de CiU.

Quant a elbaixmontseny

L\'Actualitat del Baix Montseny. Setmanari que, cada divendres, és als punts de venda de la comarca per informar els ciutadans d\'Arbúcies, Breda, Campins, Fogars de Montclús, Fogars de la Selva, Gualba, Hostalric, Llinars, Massanes, Montseny, Riells i Viabrea, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.