CiU de Palau demana fer horts socials a la Can Balmes enlloc d’un espai cultural

L’Ajuntament Palautordera va proposar, al Ple celebrat dilluns d’aquesta setmana, prendre en consideració l’establiment d’un servei públic a la masia de Can Balmes per a destinar-ho a espai cultural. CiU va mostrar, durant el Ple, el seu desacord amb la proposta ja que considera que abans d’habilitar un nou espai cultural al municipi caldria analitzar a fons "com funciona la cultura al municipi", assenyala Marc Pou, ja que, segons el regidor nacionalista, hi ha espais com la Quadra que no estan funcionant.

 "Aquesta necessitat tan gran no hi és", assegura Pou, tenint en compte que el projecte contempla un espai cultural de miniformat, en el que hi caben "un màxim de 18 persones en taules individuals, una barra de bar i un petit escenari". "Sobta", explica el regidor, "que la partida més gran que es preveu ingressar és de bar, cafeteria i restaurant", d’on provindrien uns 144.000 euros dels prop de 180.000 que es contemplen com ingressos.

[@more@]

 CiU ha remarcat, però, que no és contrària a què la iniciativa privada pugui ajudar a donar un ús a aquest espai, ja que la proposta del govern municipal inclou una concessió de 22 anys per un cost estimat d’inversió en reformes de la masia de l’entorn de 450.000 euros. Pou només va manifestar les seves reserves en l’ús que es vol donar a l’espai i va fer una proposta alternativa.

 La formació va plantejar que Can Balmes es converteixi en una cooperativa que disposi d’horts socials. "La idea seria", explica Pou, "que la gent pogués conèixer el passat rural del municipi a través de la masia" i que el seu entorn es pogués conrear. Per completar l’alternativa, CiU va demanar també la recuperació del rec provinent de Mosqueroles que portava aigua a Can Balmes des de l’època dels Templers.

 El govern va mostrar-se partidari de continuar amb la proposta original de donar a l’espai un ús cultural i va desestimar l’alternativa de CiU.

Quant a elbaixmontseny

L\'Actualitat del Baix Montseny. Setmanari que, cada divendres, és als punts de venda de la comarca per informar els ciutadans d\'Arbúcies, Breda, Campins, Fogars de Montclús, Fogars de la Selva, Gualba, Hostalric, Llinars, Massanes, Montseny, Riells i Viabrea, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.