Quinze ajuntaments ratifiquen el Primer Manifest Municipalista del Baix Montseny

Per primera vegada a la història, un total de 15 ajuntaments de les dues bandes de les demarcacions provicials de Barcelona i Girona van ratificar un document on expressaven no sols la voluntat de treballar de manera conjunta en determinats aspectes sinó també la voluntat explícita en constituïr-se en comarca. El text signat pels representants municipals de forma oficial en la reunió de dissabte, sota el nom de ‘Primer Manifest Municipalista del Baix Montseny’ va ser el següent:


 "La comarca natural del Baix Montseny és una realitat humana, social, econòmica, natural i cultural documentada ja des del segle IX, que continua vigent i que, atesa la direcció cap on la globalització empeny el món, gaudeix d’una actualitat absoluta i d’una nova oportunitat per guanyar el seu futur.

[@more@]

 Avui, 22 de novembre de 2008, els alcaldes i alcaldesses del Baix Montseny que ens hem reunit per fer comarca, és a dir, per compartir experiències, necessitats i estratègies per enfortir la relació dels nostres municipis, signem el següent manifest:

 1. Que la comarca existeix i està viva.

 2. Que seguirem intensificant la relació entre tots els municipis del Baix Montseny per millorar i incrementar la prestació de serveis a la ciutadania perquè poguem gaudir d’una bona qualitat de vida.

 3. Que emplacem a tots els grups parlamentaris del nostre país a demanar la comarca del Baix Montseny a la propera llei d’ordenació territorial.

 Signen: Jordi Iglesias (Alcalde de Breda), Miquel Barnola (Al-calde de Campins), Jaume Cullell (Alcalde de Fogars de Montclús), Miquel Solaz (Alcalde de Gual-ba), Martí Pujol (Alcalde de Llinars), Josep Antoni Frias (Alcalde d’Hostalric), Alfons Planas (Alcalde de Montseny), Josep Maria Bagot (Alcalde de Riells i Viabrea), Alfons Navarro (Alcalde accidental de Sant Antoni de Vilamajor), Salvador Cañellas (Alcalde de Sant Esteve de Palautordera), Francesc Deulofeu (Alcalde de Sant Celoni), Josep Maria Llesuy (Alcalde de Sant Pere de Vilamajor), Joan Mayneris (Alcalde de Santa Maria de Palautordera), Joan Mora (Alcalde de Vallgorguina), i Caterina Mayol (Alcaldessa de Vilalba Sasserra).

Quant a elbaixmontseny

L\'Actualitat del Baix Montseny. Setmanari que, cada divendres, és als punts de venda de la comarca per informar els ciutadans d\'Arbúcies, Breda, Campins, Fogars de Montclús, Fogars de la Selva, Gualba, Hostalric, Llinars, Massanes, Montseny, Riells i Viabrea, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.