Gualba aprova el pressupost del 2009 que augmenta un 14,6 per cent sobre l’any passat

L’Ajuntament de Gualba va aprovar en Ple, la setmana passada, els pressupostos municipals pel 2009, que suposa un increment del 14,6 per cent respecte el 2008. En aquest sentit, si l’any passat els comptes municipals sumaven 1.878.000 euros, per a l’any vinent el municipi disposarà de 2.152.900 euros per a les seves despeses, 274.400 més, una quantitat que l’alcalde del municipi, Miquel Solaz, atribueix a la inversió que el Consistori preveu destinar a la construcció d’un tanatori municipal a Gualba.

 Pel què fa a les despeses previstes, l’Ajuntament destinarà a personal 330.400 euros, un total de 30.000 euros menys que l’any passat, ja que fins aquest any el sou dels forestals anava inclòs en el pressupost municipal, una despesa que el 2009 Gualba ja no haurà d’assumir. Pel què fa a les inversions, Solaz destaca que s’ha passat dels 557.200 euros el 2008 a 804.000 euros el 2009, una xifra que es destinarà, assenyala, principalment a la construcció del tanatori, que suposarà una inversió de 275.000 euros, la llar d’infants, per 474.000 euros, les reformes a la bassa d’aigua, amb un import de 18.000 euros, les obres de millora de Roial Park, a les que es destinen 60.000 euros o l’ampliació de l’escola.

[@more@]

 En aquest punt, CiU va mostrar la seva discrepància en aspectes com el repartiment de les subvencions a les entitats del municipi. Així, segons CiU, mentre a comissions de festes de Gualba de Baix, Royal Parc, Penya Blaugrana, o Esbart Jove de Gualba es destinen 3.000 euros i a l’associació Joves Godalls, Gegants, Club Patí o AMPA del CEIP es destinen 1.000 euros, al grup de teatre se n’hi destinen 5.000.

 El Ple va aprovar també les ordenances fiscals per al 2009, que mantenen inalterables alguns dels impostos com poden ser, segons l’alcalde del municpi, l’IBI, l’IAE o la taxa dels guals dels vehicles, i incrementen la resta en un 3,5 per cent, per sota de l’IPC.

 En aquest segon cas s’hi troben taxes com la de recollida d’escombraries, la de vehicles, del cementiri, de la xarxa de televisió per cable, del subministrament d’aigua o d’ocupació del subsòl, com a taxes més destacades.

Quant a elbaixmontseny

L\'Actualitat del Baix Montseny. Setmanari que, cada divendres, és als punts de venda de la comarca per informar els ciutadans d\'Arbúcies, Breda, Campins, Fogars de Montclús, Fogars de la Selva, Gualba, Hostalric, Llinars, Massanes, Montseny, Riells i Viabrea, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.